- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће дати одлучан одговор Америци на конфронтацију која јој је наметнута

© Михаил ТургиевЗграда амбасаде Русије у Вашингтону
Зграда амбасаде Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Москва ће пружити адекватан и одлучан одговор Вашингтону на конфронтацију која јој је наметнута, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов поводом проширење листе америчких санкција против Русије.

„Америчка администрација честитала је руском народу објавом нових крупних санкција против Москве. Ми се нећемо наметати као партнери, Русија је отворена за поштен и равноправан дијалог, ако и када Американци буду спремни за то. Међутим, даћемо адекватан и одлучан одговор на конфронтацију која нам је наметнута“, рекао је дипломата у среду на свечаном пријему у амбасади у Вашингтону поводом обележавања Дана Русије.

Према његовим речима, светска заједница не само да не подржава антируске санкције Америке и колективног Запада, већ и показује спремност да јача сарадњу са Москвом у најширем спектру питања.
Формирање мултиполарности је тежак процес, али је динамика њеног развоја стабилна, додао је.
Русија никоме не прети, подсетио је Антонов.

„Руска Федерација се развија као мирољибива земља. Никоме не претимо. Међутим, борили смо се и борићемо се против неоколонијализма, против поделе међународне заједница на изабране и одбачене, 'цветне баште' и 'џунгле', покушаја западне мањине да угњетава мале и младе државе“, поручио је дипломата.

Он је истакао да покушаји непријатељски настројених земаља да изолују Русију – нису успели.
„Пропали су покушаји противника Русије да постигну међународну изолацију наше земље. Бројни гости на овом пријему су доказ за то“, закључио је Антонов.
Подсетимо, Сједињене Америчке Државе прошириле су санкције против Русије у среду, на празник Дана Русије, уврстивши на санкциони списак више од 30 особа и 200 организација из Русије, али и Кине. На листи се нашла и лидер Гагаузије Евгенија Гуцул, Руски научни центар роботехнике и кибернетике, седам бродова за превоз течног гаса, "Уралвагонзавод" и други.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
РУСИЈА
Москва: Никакве санкције неће сломити руску економију – на губитку ће бити САД и сателити
Погледајте и:
Танја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала