- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Очигледно, НАТО се спрема за рат са Русијом

© AP Photo / Czarek SokolowskiВойска НАТО принимают участие в военных маневрах Steadfast Defender 24 в Корженево, Польша
Войска НАТО принимают участие в военных маневрах Steadfast Defender 24 в Корженево, Польша - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Све акције НАТО-а данас су припрема за могући сукоб са Русијом, изјавио је заменик министра спољних послова Руске Федерације Александар Грушко у интервјуу за Известија.

„Све што НАТО данас ради на овом пољу, отворено речено је припрема алијансе за могући војни сукоб са Русијом“, рекао је он.

„Вежбе које се изводе управо указују на то да су сви концепти безбедности на бази сарадње одбачени и да се НАТО вратио шемама осигурања безбедности из времена хладног рата“, додао је заменише руског шефа дипломатије..
Грушко истиче да је Алијанса покренула хибридни рат против Руске Федерације.
„У економској сфери уведене су хиљаде незаконитих санкција нашој земљи, у идеолошкој сфери у току је демонизација Русије, где је један од најновијих еклатантних примера најава да ако НАТО буде поражен у Украјини, одмах сутра Русија извршити инвазију на Пољску и балтичке земље, независност којих је признао СССР“, рекао је дипломата.

Расте улога нуклеарног оружја

Улога нуклеарног оружја у војном планирању алијансе расте, а говори се и о његовом размештању у Пољској и другим европским земљама, подсетио је заменик министра спољних послова Руске Федерације
„Из најновијих вежби и из најновијих докумената видимо да се улога нуклеарног оружја у војној стратегији и војном планирању НАТО-а само повећава. Почели су и разговори о томе да нуклеарно оружје може бити размештено у Пољској и другим државама. То морамо имати у виду приликом израде мера за неутрализацију, ако такви разговори добију конкретну форму“, рекао је дипломата.
Грушко је додао да је оптуживање Русије за нуклеарну претњу замена теза.
„Управо НАТО данас, да не говоримо о нуклеарном оружју, иде путем ескалације“, рекао је заменик шефа руског министарства спољних послова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала