- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД због руских бродова послале подморницу ка Куби; Трамп: Руски бродови у Хавани – незамисливо

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаФрегата Адмирал Горшков
Фрегата Адмирал Горшков - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
САД су послале у залив Гвантанамо своју брзу подморницу „УСС Хелена“ због посете одреда бродова Ратне морнарице Русије Куби, саопштила је Јужна команда америчких оружаних снага. Бивши амерички председник Доналд Трамп оценио је да је присуство руских војних бродова у близини обала Флориде незамисливо.
Према саопштењу, подморница пролази „кроз географску зону одговорности Јужне команде“ у оквиру мисије осигурања глобалне поморске безбедности и заштите националних одбрамбених интереса.
„Локација и транзит подморнице били су раније испланирани“, истиче се у саопштењу.

Трамп: Не желимо руске бродове код Флориде

Некадашњи амерички председник Доналд Трамп који је и кандидат Републиканске партије на предстојећим изборима за лидера Сједињених Америчких Држава, оценио је да је присуство руских војних бродова у Хавани незамисливо.
„Желимо да видимо да је наша војска јака, да се новац не расипа широм света. Не желимо да видимо руске бродове одмах код обала Флориде, где се сада налазе. То је незамисливо“, истакао је Трамп након састанка у Вашингтону са представницима своје партије из оба дома Конгреса САД.
Он је поручио да жели да види успех Сједињених Држава, који сада изостаје.
Претходно, Министарство одбране Русије саопштило је да је одред бродова руске Северне флоте, укључујући фрегату „Адмирал Горшков“, наоружану ракетама „циркон“ и нуклеарну подморницу „Казањ“ завршио вежбе примене високопрецизног оружја у Атлантском океану и упловио у луку у Хавани.
Претходно, Сједињене Америчке Државе послале су бродове да шпијунирају групу бродова руске морнарице који су кренули ка Хавани, јавља „Си-Би-Ес“, позивајући се на званичнике.
Вашингтон не види претњу у предстојећој посети руских бродова кубанској луци, али су, упркос томе, „амерички бродови послати да шпијунирају Русе“.
Нуклеарна подморница „Казањ“ - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
РУСИЈА
Надомак америчке обале: Нуклеарна подморница „Казањ“ у Хавани /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала