- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Шест хромих патака и Ђорђа Мелони“: Западни медији објаснили зашто је самит Г7 осуђен на неуспех

© Sputnik / Лола ЂорђевићЂорђа Мелони
Ђорђа Мелони  - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Самит, који се одржава у летовалишту Борго Егнација у Италији, можда је најслабији састанак лидера последњих година, пишу медији. Разлог је тај што је већина лидера заузета изборима и унутрашњим проблемима у својим земљама и једноставно немају времена за Украјину.
То у тексту насловљеном „Шест хромих патака и Ђорђа Мелони“, пише бриселски портал "Политико".
Како се наводи, француски председник Емануел Макрон и британски премијер Риши Сунак воде изборне кампање у покушају да поврате своје позиције. Победа крајње деснице на изборима за Европски парламент скрхала је немачког канцелара Олафа Шолца. Џастин Трудо, који је девет година премијер Канаде, објавио је да намерава да се повуче, док јапански премијер Фумио Кишида има низак рејтинг уочи предстојећих избора.
Амерички председник Џозеф Бајден је такође у проблемима због свог сина Хантера, који је проглашен кривим за куповину и поседовање ватреног оружја, што је ослабило његову позицију у изборној трци.
Једина јака фигура на самиту, како медији уверавају, остаје Италијанка Ђорђа Мелони, која је за две године на власти успела да ојача позицију своје крајње десничарске партије Браћа Италије.
Овогодишњим самитом Г7 председава Италија. Лидери Г7 окупиће се од 13. до 15. јуна у летовалишту Борго Егназија у јужној италијанској регији Пуља. Очекује се да ће главне теме састанка бити Украјина, ситуација на Блиском истоку и миграције. Јапанска страна такође намерава да скрене пажњу на ситуацију у азијско-пацифичком региону.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала