- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Циљани напад на новинаре, УНЕСКО, ОЕБС и друге организације дискредитовале се ћутањем

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМинистарство спољних послова Русије
Министарство спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Рањавање новинара НТВ у ДНР је планирани, циљани напад и то је кључна реч, а међународне организације УНЕСКО и ОЕБС нису позвале Кијев на одговорност и тиме су се саме дискредитовале, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.
Она је истакла да се ради о још једном терористичком нападу Кијева против руских новинара. Према неким инфомацијама, ради се о нападу дроном.
Представница руског Министарства је западне званичнике из међународних организација назвала саучесницима злочина кијевског режима против руских новинара.
"Ниједна међународна структура која ужива ауторитет (у првом реду УНЕСКО) није позвала кијевски режим на одговорност за те терористичке нападе и друге злочине", рекла је Захарова и додала да су новинари пребачени у болницу у Горловки где се лекари боре за њихове животе.
Крв руских новинара је не само на рукама украјинских војника него и на савести међународних званичника у Бечу, Женеви, Њујорку, додала је она.
Истражни комитет Русије ће истражити околности рањавања новинара НТВ, саопштено је на Телеграм каналу ресора.
Главна уредница медијске групе „Русија севодња“, чији је Спутњик део, Маргарита Симоњан је на Телеграму изразила подршку новинарима НТВ-а.
"Наше колеге са НТВ-а које су тешко рањене у зони СВО добијају нашу огромну подршку, да нам Господ да снагу да се опоравимо", написала је Симоњан.
Три сарадника телевизије НТВ који су снимали у Горловки, Доњецка Народна Република (ДНР), тешко су рањена, саопштио је раније данас начелник градског округа Иван Приходко.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала