- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Влаховић о Енглезима и Кејну: „Без притиска – то је моја шанса“

© РФС / Уђи у базу фотографијаДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Душан Влаховић, репрезентативац Србије, изашао је пред новинаре два дана уочи утакмице Орлова са Енглезима. Одбио је поређење са Харијем Кејном, а причао да је притисак на ривалу због ореола фаворита, што ће он и саиграчи покушати да искористе.
Душан Влаховић је спреман! За разлику од Мундијала у Катару када је путовао и био ровит, сада је спреман „ко запета пушка“. И то је оно што радује прво селектора Драгана Стојковића Пиксија, репрезентативце, као и све у Србији.
Пред Европско првенство у Немачкој, које стартује у петак од 21 час када ће се састати домаћин са Шкотском, Орлови не осећају еуфорију као што је то био случај са Мундијалом у Катару.
„Идемо утакмици по утакмицу. Желимо да прођемо групу. Видећемо. Ово је највећа могућа сцена. Поготово за младе играче. Играо сам Светско првенство, ово је Европско првенство. Значајно је за младе играче и за мене“, истакао је Влаховић.
На питање о Енглезима, шта мисли о њима и како против њих, одговорио је:
„Никада не знате шта ће се десити. Дошли смо на ЕП после 24 године и да ћемо све од себе да идемо напред. Енглеска је један од најбољих тимова на турниру и биће тешко. Не бих да поредим, биће добра утакмица и даћемо све од себе да дођемо до резултата. Не знам шта да кажем, знам да ће бити тешко, јаки су. Имају сјајне играче у свим линијама и зато су један од фаворита за освајање турнира“.
Одбио је Влаховић било какво поређење са Харијем Кејном, првом од једнаких звезда „гордог албиона“.
„Кејн је постигао 53 гола претходне сезоне. Не желим да се упоређујем са таквим играчем. Игра на одличном нивоу већ 15 година. Један је од најбољих нападача света. То јесте шанса за мене, играм без притиска. Сви очекују да Енглеска освоји првенство. Ту је шанса за мене, али не бих да се поредим са таквим играчме. Лично, покушаћу да постигнем што више у фудбалу. Најважнија ствар је тежак рад. Видећемо“, рекао је Душан Влаховић.
Талачка криза на аеродрому у Хамбургу - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
ЕУРО 2024
Србија и Енглеска – догађај високог ризика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала