- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Телетекст најава и потера за историјом

© AP Photo / Dave ThompsonСкот Мектомини
Скот Мектомини - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Селектор Шкотске Стив Кларк довео је ову острвску репрезентацију до другог места у својој квалификационој групи и тако успео да избори учешће на Европском првенству. А, први меч играће ни мање ни више него против домаћина Немачке!
Шкотска се никада није изашла из групе на великим турнирима, а њихови покушаји да прекину свој лош низ ће највероватније бити одређени окршајима против Швајцарске и Мађарске где имају веће шансе него ли против Панцера.
Уколико прођу групу - исписаће историју. То им је примарни циљ.
Шкоти можда нису толико узбудљиви за гледање када су на терену, али је објава њиховог списка играча била прави хит, а у видео-снимку се виде телетекст на коме се виде имена позваних фудбалера, а може да се види и кокошка, обарање руку и пијанчење.
Од играча свакако је једно од најзвучнијих играча Скот Мектомини који наступа за Манчестер јунајтед, а ту је и Ендрју Робертсон, леви бек Ливерпула.
Како било, од Шкотске традиционално очекујемо тврд фудбал, вероватно на мали број голова, па да пробају да се некако нађу у наредној рунди.
Поред Швајцараца и Мађара им неће бити лако, али није немогућа мисија.
Распоред утакмица репрезентације Шкотске на Европском првенству:
14.06.2024.
21:00 Немачка - Шкотска
Арена у Минхену
19.06.2024.
21:00 Шкотска - Швајцарска
Стадион у Келну
23.06.2024.
21:00 Шкотска - Мађарска
Арена у Штутгарту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала