Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Момировић: Погубне последице одлуке Приштине да забрани српску робу

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар Томислав Момировић
Министар Томислав Момировић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Министар трговине Томислав Момировић изјавио је, поводом годину дана једностране одлуке власти у Приштини да забрани трговину српском робом, да је та одлука преседан који је погодио Европу и Балкан.
Момировић је истакао да је та погубна политичка одлука довела до губитка послова, кидања деценијских пословних веза између Срба и Албанаца, као и губитака стотина милиона евра пословних прихода, саопштило је Министарство унутрашње и спољне трговине.
„Страшно је да ми данас у 21. веку сведочимо да у Европи изграђеној на темељима заједничког тржишта и слободног протока роба и услуга постоји режим који је забранио да људи тргују и да привреде напредују", указао је Момировић.
Навео је да је за ових годину дана, колико је забрана на снази, послао по четири писма свим министрима трговине земаља чланица ЕУ, као и министрима трговине САД, Уједињеног Краљевства, Канаде и упозорио их на погубност политике која ограничава промет робе, економску сарадњу и економски развој.
"Такође, упозорио сам их колико таква политика има погубне политичке, али и економске последице по регион", додао је министар Момировић.
Указао је да и поред свега тога Србија мора да сачува мир јер једино у миру може да обезбеди раст и прогрес целог региона.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала