- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Незапамћено невреме у Голупцу: Падао град величине песнице, тврђава затворена због велике штете

© Фото : Снимак са екрана/ Икс/ IvanПоследице невремена у Голупцу
Последице невремена у Голупцу - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Невреме праћено градом које је јуче захватило Србију, направило је значајну материјалну штету у појединим градовима. Поред аутомобила, настрадале су фасаде кућа, а штета на усевима још се процењује. Из Голупца стижу невероватни снимци, а Тврђава Голубачки град данас неће радити због велике штете коју је претрпела услед јаког невремена и града.
Најкритичније је било у Горњем Милановцу, где је настрадала и једна кућа када је на њу пала неексплодирана противградна ракета, а олуја праћена ледом није поштедела ни исток Србије.
Град величине песнице који је падао у Голупцу и околини, опустошио је њиве и засаде на којима су мештани марљиво радили и за само неколико сати збрисао вишемесечни труд.
О томе сведоче поруке корисника друштвене мреже Икс из овог града.
„Мој Голубац је сатрвен од града. Као песница су падале леденице. Кровови, аута, усеви... све је сатрвено. Другарица живи од повртарства, скоро оперисана, лоше живе, уништено јој је све. Плачем због неправде и немоћи. Страшно је све ово... страшно“, пожалила се једна корисница.
Тврђава Голубачки град објавила је на друштвеним мрежама да ће данас морати да затвори врата за посетиоце:
„Обавештавамо Вас да Тврђава Голубачки град неће радити са посетиоцима у петак 14. јуна због велике штете коју је претрпела услед јаког невремена и града“.
Ипак, најгоре су прошли повртари и пољопривредници који живе од својих усева, а лед који је у граду направио оволику штету, био је још немилосрднији према њивама и засадима.
Осим Горњег Милановца, Великог Градишта и Голупца, невреме које се јуче сручило на Србију направило је штету и у Бору, где је ветар оборио бандеру на аутомобил.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала