- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Разговори у Влади Србије о унапређењу услова рада просветних радника

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆМилош Вучевић разговара са делегацијом репрезентативних синдиката у просвети.
Милош Вучевић разговара са делегацијом репрезентативних синдиката у просвети. - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Премијер Србије Милош Вучевић разговарао је са делегацијом репрезентативних синдиката у просвети о њиховим захтевима за унапређење услова рада у образовном систему и поновио да Влада Србије ради све како би се побољшао статус свих радника у просвети.
Вучевић је позвао синдикате да се настави дијалог који је и довео до испуњења великог броја захтева за унапређење рада и положаја запослених у просвети, наводи се у саопштењу Владе.
Премијер је истакао да је због разумевања значаја улагања у образовање као инвестиције за будућност државе, Влада Србије потписала Протокол којим је предвиђено повећање плата за просветне раднике и да се истим исказује тежња за изједначавање почетне плате наставника са просечном платом у Србији до јануара 2025. године.
У складу са Протоколом Владе Србије и репрезентативних синдиката у просвети, постигнут је договор о томе да се за месец дана председник Владе поново састане са представницима синдиката.
Представници синдиката су обавештени о томе да се ради на смањењу администрације у смислу коришћења нових функционалности електронског дневника и најављен даљи заједнички рад на изменама и допунама посебних колективних уговора.
Такође, следеће недеље биће формиране радне групе Владе Србије за основно, средње и образовање одраслих, како би се наставио рад у континуитету.
На састанку је речено да ће нацрт текста Закона измена и допуна Кривичног законика, а који се односи на напад на лице запослено у образовној установи, бити усвојен до краја године.
Састанку су присуствовали председници и представници Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије и Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала