- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија поручила Западу: Свет је почео трезвеније да сагледава ситуацију у Украјини

© AP Photo / Yuki IwamuraВасилиј Небензја
Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Свет почиње трезвеније да процењује оно што се дешава у Украјини, Русија није узалуд разоткривала лицемерје Запада, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

„Нису узалудни наши напори да 'раскринкамо' лицемерје и 'двоструке стандарде' Запада у вези са украјинском кризом на платформи УН. Видимо да се у међународној заједници формира много трезвенија процена онога што се дешава. Западној антируској пропаганди постаје све теже да превари већину у УН, поготово када јој се намеће украјинска агенда на уштрб разговора о много хитнијим питањима за свет у развоју “, рекао је Небензја у интервјуу за Спутњик.

Према његовим речима, секретаријат УН крши принцип равноправности када је у питању сукоб у Украјини, а бројне институције за људска права и хуманитарне организације које раде на украјинској територији нису непристрасне.
„Немамо илузија да ће се западне делегације поново претварати да су слепе и глуве за све војне и друге злочине кијевског режима, чији су директни саучесници. Исто важи и за Секретаријат УН, који мора да се придржава принципа еквидистанце, али га у пракси стално крши“, напоменуо је Небензја.
Он је истакао да ће Руска Федерација на седници Савета безбедности УН указати на геополитичке ризике украјинског коришћења западног оружја против цивила у Русији.
У петак ће бити одржан састанак Савета безбедности УН на захтев Русије на тему испорука западног оружја Кијеву.

Главни циљ конференције у Швајцарској је да се постави ултиматум Русији

Говорећи о конференцији о Украјини која ће се одржати у Швајцарској, Небензја је истакао да је њен главни циљ да се постави ултиматум Русији.
"Све што Запад захтева од земаља глобалног југа јесте да се наметне Русији унапред договорени ултиматум, који је заснован на 'формули мира' Зеленског", изјавио је стални представник Русије у Савету безбедности УН.
Запад свим снагама покушава да довуче земље глобалног југа на такозвани самит мира у Швајцарској, али руски партнери сматрају лицемерним и глупим покушај да се Москви постави ултиматум на тој конференцији, додаје руски дипломата.
"Мировни преговори о Украјини без учешћа Русије не воде никуда. Тако неће бити могуће решити конфликт", закључује Небензја.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала