- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Апел са скупа из Варшаве: Рат не решава ништа, Украјина да прихвати руску понуду за преговоре

© Фото : Спутњику уступила Бојана ВурдељаУчесници Мировне конференције у Варшави
Учесници Мировне конференције у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2024
Пратите нас
Рат не решава ништа, Европи је моментално потребан мир и Украјина зато треба да прихвати руску понуду за преговоре, апеловали су учесници мировне конференције неформалне групе опозиционих политичких партија из земаља Европске уније одржаног у Варшави.
Учесници скупа, које спаја идеја мира у Европи и свету, окупили су се у пољском парламенту на позив председника парламентарне странке Конфедерација пољске круне Грегора Брауна.
Апел за мир из Немачке пренео је Штефан Котре, заступник Алтернативе за Немачку у парламенту те земље. Окупљенима се обратио и европарламентарац из словачке Републике Милан Ухрик .
Чешку је представљао председник суверенистичке партије Ческа Република на првом месту Ладислав Врабел, који за Спутњик каже да је ова конференција за разлику од оне коју је организовао у Прагу крајем маја, изазвала велико интересовање медија.
Врабел истиче да је ова конференција изузетно важна јер показује не само пољској јавности да се у тој земљи сме говорити о миру, чак и у пољском парламенту.
"Показали смо пољској јавности да постоји неформално међународно политичко савезништво ради промовисања мира који је Европи у овом тренутку неопходан", каже Врабел.

Запад и украјински режим једини агресори

Коментаришући мировну понуду председника Русије Владимира Путина додаје:
"Глобалистички политичари на Западу говоре о Руској Федерацији као о агресору који је напао мању државу, суседну Украјину. То је као када би насилни мушкарац тукао жену, а та претучена жена вришти: "Не, не желим мир. Настави да ме бијеш"! То нема никакве логике!
Руска Федерација нуди Украјини мир. Ако је Украјина нападнута држава, а Руска Федерација је агресор, зашто онда Украјина стално одбија мировна решења, зашто жели даље да ратује? Овде је агресор тај који жели да ратује, а то су Запад и украјински режим".
Врабел додаје да цео свет види да обични Украјинци не желе да ратују. Да масовно беже из Украјине, скривају се у подрумима, прелазе на другу страну и предају се Русима.
"Онај ко, ипак, жели да ратује је нелегитимни председник Украјине, Владимир Зеленски и украјински режим, који је ближи фашизму него демократији. Тај систем жртвује своје властито становништво".
Врабел напомиње да су становници одређених делова Украјине изабрали да не желе да живе под режимом који је вршио геноцид над њим:
"То је легитимно. Руска Федерација жели да заштити те области. По мом мишљењу, то није идеално решење, али у овој ситуацији вероватно најбоље што можемо добити. Украјински режим би требало одмах да прихвати руску понуду и преговара о миру. Свет би требало да подржи ове преговоре по сваку цену и да се труди да спречи избијање трећег светског рата, на шта очигледно глобалисти са Запада циљају.“

Апел за мир из Варшаве

Учесници Конференције о миру у Варшави су потписали Апел за мир упућен лидерима свих земаља света у коме, измедју осталог, пише:
"Рат не решава ништа, а уништава све. То је велика несрећа која долази по огромној цени. Људи губе све, укључујући и оно највредније, живот. Због тога би наш приоритет увек требало да буде мир. Мир који је сада толико потребан у Украјини и широм Европе."
Скуп је пропраћен великим бројем представника медија. Учесници су изразили наду да ће се ширење мировних активности наставити и у другим земљама Европске уније.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала