Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

ГИК усвојио укупни извештај о изборима на Врачару, највише мандата за „Бирамо Врачар“

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзбори 2024.
Избори 2024. - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2024
Пратите нас
Изборна комисија градске општине Врачар усвојила је данас укупни извештај о резултатима избора за одборнике Скупштине градске општине Врачар, према којем је највише гласова освојила листа „Бирамо Врачар“.
Како се наводи у извештају, листа „Бирамо Врачар“ - Милош Павловић (Зелено - леви фронт, Не давимо Београд, Народни покрет Србије, Демократска странка, Еколошки устанак - Ћута, Покрет слободних грађана, Ново лице Србије) освојила је 27 мандата, док је листа окупљена око СНС „Александар Вучић- Врачар сутра“ освојила је 25 мандата.
Листа „Врачар Врачарцима – Друштво за улепшавање Врачара“ – три мандата, затим „Зелени покрет Врачар – за чистији, зеленији и срећнији Врачар“ – два мандата, „Народна листа – кључ за победу – Врачар“ – два мандата, „Саша Радуловић – Доста је било (ДЈБ) – решење за промену“ – два мандата.
По један мандат добиле су листе „Борба за ослобођење Врачара – да повратимо демократију, грађански дух и поштовање мањина – да се осећамо слободно на врачару – коалиција Снага“ и „Ми смо Врачар!“.
Виши суд у Београду одбацио је три жалбе опозиционе коалиције „Бирамо Врачар“ на изборне резултате у тој општини, речено је данас Танјугу у том суду.
Та коалиција је претходно поднела приговоре Градској изборној комисији, која је те приговоре одбила.Против одлуке ГИК уложене су жалбе, а Виши суд у Београду је синоћ све три одбацио. Изборни процес се завршава када се реше процедуре по жалбама и када локална изборна комисија објави укупне изборне резултате.
Рок за одржавање конститутивне седнице локалне скупштине почиње да тече од момента кад локална изборна комисија објави решења о додели мандата кандидатима за одборнике.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала