- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Забележена сеизмичка активност кад није било земљотреса

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Z22 / Сеизмограм
Сеизмограм - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2024
Пратите нас
Обожаваоци певачице Тејлор Свифт буквално су потресли земљу на почетку њене турнеје по Великој Британији, што је изазвало сеизмичку активност забележену шест километара од места одржавања концерта, саопштио је у четвртак Британски геолошки завод.
Америчка поп-звезда започела је турнеју Ерас у Великој Британији са три концерта у шкотској престоници Единбургу, којима је од петка до недеље присуствовало више од 200.000 обожавалаца.
Сваки концерт је оборио рекорд за најпосећенији концерт на стадиону у историји Шкотске, а БГС (Британски геолошки завод) забележио је земљотресе током концерата.
Током песме „Ready for it?“, публика је пренела приближно 80 киловата енергије, што је еквивалентно приближно 6.000 аутомобилских акумулатора.
Ово није први пут да је Тејлор Свифт изазвала своје фанове да „потресу земљу“ јер су њени концерти у Сијетлу у Сједињеним Државама прошлог јула изазвали сеизмичку активност која је еквивалентна земљотресу јачине 2,3 степена по Рихтеру.
„Узбудљиво је истражити сеизмичку активност коју је створила друга врста феномена“, рекао је сеизмолог БГС Калум Харисон.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала