- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Хрватска је пала због преписивања

© AFP 2023 / ODD ANDERSENЈошко Гвардиол, Хрватска
Јошко Гвардиол, Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2024
Пратите нас
Хрватска фудбалска репрезентација је доживела прави дебакл за 45 минута игре против Шпаније, а један од узрока таквог исхода крије се у покушају селектора Златка Далића да препише од Пепа Гвардиоле начин коришћења Јошка Гвардиола.
Један од најскупљих дефанзиваца света, момак за чији је трансфер плаћено стотину милиона евра, до славе је стигао као централни бек, али га је Гвардиола у Манчестер ситију сместио уз леви бок.
Имао је и разлог зашто, начин игре Грађана је такав да дозвољава корекције позиција и улога, могућност и да сви играју све, али је то опција, вероватно, само у том окружењу.
У жељи да свом најбољем одбрамбеном играчу дозволи улогу на какву је навикао у клубу, хрватски селектор Далић је начинио, испоставиће се, кардиналну грешку.
Не само да је у срце одбране сместио играче нижег квалитета, већ је Гвардиола ставио на страшне муке, верујући да ће он моћи и да покрије брзоногог младог Јамина Ламала, али и да нападне искусног десног бека Данија Карвахала.
Три примљена гола за полувреме показују да то није била добра одлука.
Гвардиол је, уместо у централном делу одбране, дејствовао по левој страни, и често излазио унапред и тако правио брисан простор иза себе који су Шпанци користили.
Многи навијачи су се јавили на друштвеним мрежама и истакли да је Хрватској под хитно потребно да се Јошко врати на позицију штопера, а да Соса буде на левом боку.
Чак је и према оцени специјализованих портала Гвардиол оцењен као један од најслабијих играча на утакмици.
Врло је могуће да ће Далић увидети грешку и вратити Гвардиола на место штопера већ од наредне утакмице.
Навијачи Албаније - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2024
ЕУРО 2024
Немачка је дозволила срамоту – на стадиону униформа ОВК, на улици застава тзв. велике Албаније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала