- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија позива међународну заједницу да осуди убиство руског ратног репортера

© Sputnik / Vitaliy BelousovМинистарство спољних послова Русије
Министарство спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2024
Пратите нас
Русија од релевантних међународних организација да осуде убиство ратног репортера портала News.ru Никите Цицагија у ДНР, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Марија Захарова, наводи се на сајту министарства.
"Захтевамо од релевантних међународних организација и структура, пре свега, од генералног директора Унеска, чија је директна одговорност да реагује на случајеве напада и убистава новинара, да одмах и одлучно осуди овај хладнокрвни злочин“, рекао је дипломата.
Она је назвала оно што се догодило руском новинару, још једним тешким злочином нацистичког режима, „на чијој савести су бројни животи цивила“. Истовремено, Захарова је изразила уверење да ће починиоци добити заслужену казну.
„Цицаги је у зони борбених дејстава у ДНР од 2022. године објављивао материјале о ударима Оружаних снага Украјине на Доњецк, Белгород и Москву. У јуну 2023. године добио је награду Уредништва за репортажу из Шебекина „Све гори и ничега нема“, каже се у саопштењу.
Раније у недељу, портал News.ru саопштио је да је њихов ратни репортер Цицаги погинуо током напада дронова Оружаних снага Украјине на подручју Никољског манастира, код Угљедара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала