- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Златни брк – у тандему: Степи је одабрао мајсторе из две генерације

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2024
Пратите нас
Алваро Мората и Ламин Јамал, репрезентативци Шпаније, поделиће признање Златни брк, у избору легендарног „бркајлије” и сада већ сталног сарадника Спутњик спорта, Драгослава Степановића Степија.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду” смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Степију је другог дана Европског првенства у искусно фудбалско око упала утакмица између Шпаније и Хрватске, решеној после само једног полувремена, са три гола пиринејског гиганта.
Измењени састав, подмлађена екипа, звезда све мање, али систем је такав да ради као сат када му се дозволи – то се и десило на отварању шампионата за Црвену фурију, предвођену представницима две генерације.
„Алваро Мората. Први пут га видим као капитена. То је одговорност коју мораш да заслужиш да би био капитен“, навео је Степи.
Прича се да Мората уме да постигне гол једнако када и Шекил О'Нил погоди тројку, али је он поготком Хрватима постао трећи најбољи стрелац Европских првенстава са седам славља, иза великих имена Кристијана Роналда (14) и Мишела Платинија (9).
Капитен је, један од најискуснијих и представник легендарне генерације која је у Немачкој остала само на неколико имена, уз нарастајући млади талас који је већ закорачио на највећу сцену.
„Ламин Јамал! Одушевио ме је! Какав дриблинг, какво убрзање у првих десет метара... Будућност је његова јер има само 16 година“, наводи Степи.
Млади играч Барселоне, вихорно левоного десно крило, одиграло је дебитанску утакмицу на Европском првенству као да их има вишеструко више.
Са 16 година је уз наслов најмлађег од свих најмлађих у историји континенталног такмичења, бриљантном асистенцијом за гол репрезентативног саиграча, а клупског ривала, легендарног десног бека Данија Карвахала постао најмлађи и у тој категорији.
А тек шта је радио Јошку Гвардиолу, штоперу примораног да игра левог бека, вредног стотину милиона евра...
Навијачи Албаније - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2024
ЕУРО 2024
Немачка је дозволила срамоту – на стадиону униформа ОВК, на улици застава тзв. велике Албаније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала