- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм Драгана Бјелогрлића освојио публику у Француској

© Sputnik / Марија ЈаковљевићЕкипа филма "Чувари формуле" предвођена редитељем и глумцем Драганом Бјелогрлићем
Екипа филма Чувари формуле предвођена редитељем и глумцем Драганом Бјелогрлићем - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Званична дистрибуција филма Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“ почела је у Француској пре само десет дана, а већ током првог викенда филм је забележио изузетну гледаност, како у највећим биоскопима у Паризу, тако и у осталим француским градовима, саопштили су продуценти.
Како је саопштено, публици у Француској се допала филмска прича која приказује истинити догађај и херојство тамошњих грађана, али и блискост два народа у врло комплексном историјском тренутку.
Све то допринело је и великој медијској пажњи највећих француских медија, који у последњих неколико дана непрестано пишу о филму „Чувари формуле“, наводе продуценти.
У најпознатијој радијској емисији, која се бави оценом филмова који су тренутно доступни у биоскопима, „Чувари формуле“ су проглашени за „миљенике гледалаца“, односно филм који је међу публиком најпозитивније оцењен.
Због великог интересовања публике, дистрибуција филма ће бити продужена током целог лета и јесени, а према садашњем плану, филм Драгана Бјелогрлића ће бити у редовној филмској дистрибуцији у више од 80 биоскопа широм Француске.
Филм „Чувари формуле“ је премијерно приказан у Локарну, на једном од највећих европских филмских фестивала, где је у августу прошле године освојио чак две престижне награде, а након тога је уследио низ међународних признања од Пекинга до Палм Спрингса.
Своју домаћу премијеру филм је имао у Београду у октобру прошле године и за само неколико месеци достигао је гледаност већу од 300.000 људи, чиме је заузео место најгледанијег филма у 2023. години.
© Фото : Уступљено Спутњику / снимак екранаФилм "Чувари формуле" у француским медијима
Филм Чувари формуле у француским медијима - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Филм "Чувари формуле" у француским медијима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала