- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина поручује Америци: Престаните да трујете јавност дезинформацијама

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаКина
Кина - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Кина се нада да ће Вашингтон престати да трује јавност и шири дезинформације усмерене против других земаља, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова Лин Ђијан.

„Доследна политика САД је да трују јавно мњење и нарушавају имиџ других земаља“, оценио је он.

Према речима портпарола, Пекинг је обратио пажњу на истраживање које је претходно објавио Ројтерс, према којем је Пентагон на друштвеним мрежама водио кампању дискредитовања кинеске вакцине против ковида 19 како би минимизирао утицај Кине у југоисточној Азији и изван ње.
„Надамо се да ће Вашингтон кориговати свој менталитет, преузети одговорност велике силе и престати да измишља и шири лажне информације усмерене против других земаља“, истакао је он.
Чињенице су, како је рекао, још једном доказале да САД шире дезинформације, манипулишући друштвеним мрежама.
Осим тога, портпарол наводи да Америка води и кампању оцрњивања иницијативе „Један појас, један пут“.
Аутори истраживањасу навели да су пропагандни материјали, чија је сврха била да „посеју страх од кинеске вакцине“, објављивани на лажним налозима на разним платформама и да су утицали на регионе југоисточне и централне Азије и Блиског истока. Операција је, према медијском писању, посебно узела маха на Филипинима, где су лажни налози на друштвеним мрежама које контролише Пентагон претили не само опасношћу од кинеске вакцине „Синовак“, већ и било какве помоћи Кине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала