- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Глобални Југ се није поколебао у Швајцарској упркос уценама и претњама

© Фото : Cabinet Public Affairs Office, Cabinet SecretariatПремьер-министр Японии Фумио Кисида на конференции по Украине в Бюргенштоке, Швейцария
Премьер-министр Японии Фумио Кисида на конференции по Украине в Бюргенштоке, Швейцария - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Москва сматра неуспешним самит о Украјини у Швајцарској, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Према њеним речима, покушаји да се ова конференција представи као догађај "скоро универзалних размера" претворили су се у потпуни фијаско, а "скоро половина од 160 позваних одбила је да се бави политичким туризмом".
„Рачуница да ће максималан број држава учествовати земаља глобалног Југа - није уродила плодом. Упркос уценама, директним претњама и преварама, многе од њих су показале отпорност, нису подлегле оштром притиску, игнорисале су упорне молбе да оду на Алпе“, рекла је Захарова, напомињући да Кијев и Запад „у почетку нису намеравали да траже начине за мирно решавање украјинске кризе”.
Након конференције, она је истакла да је Западу „потребна даља конфронтација, ескалација и интензивирање војних операција“.
У Швајцарској је у недељу на завршетку такозваног мировног самита о Украјини усвојена декларација. Међутим, 13 земаља, укључујући и чланице БРИКС нису потписале тај документ.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
РУСИЈА
Кремљ: Став Србије у Швајцарској неће покварити односе са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала