- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путинов мировни предлог засенио швајцарски самит

© AP Photo / Laurent CiprianiКонференција о Украјини у Швајцарској
Конференција о Украјини у Швајцарској - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Швајцарска конференција о Украјини није дала никакав значајан допринос решавању сукоба, истакао је помоћник руског председника Јуриј Ушаков. И Западу је постало јасно да се украјинска криза не може решити без учешћа Руске Федерације.
„Ако говоримо о резултатима, чак је и западњацима јасно да је немогуће решити украјински проблем без Русије, односно није јасно о чему су тамо разговарали", објаснио је он.
Путинове мировне иницијативе засениле су швајцарски самит.
„Јасно је да је ова расправа у Бургенштоку остала у сенци мировних иницијатива нашег председника, које су изнете у петак током говора у Министарству спољних послова. Учесници Бургенштока су били принуђени – хтели то или не – да узму у обзир наше предлоге изнесене дан раније“, рекао је он.
Признање чак и из Украјине да би следећа мировна конференција требало да буде одржана уз учешће Русије потврђује бесмисленост швајцарског самита.
„О чему се може разговарати без друге стране сукоба? Једностране расправе, подржавање става једне стране не воде ничему", закључио је он.
У Швајцарској је у недељу на завршетку такозваног мировног самита о Украјини усвојена декларација. Међутим, 13 земаља, укључујући и чланице БРИКС нису потписале тај документ.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала