- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Сви ће побећи, као Форест Гамп“: Скоро 3.000 украјинских осуђеника приступило војсци

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Више од 2.750 осуђеника за тешка кривична дела пуштено је из украјинских затвора ради служења у војсци, пише „Вашингтон пост“. Неименовани украјински војни официр одговоран за регрутацију каже да не верује у успех те иницијативе и страхује од дезертерства таквих регрута.

„Више од 2.750 мушкараца пуштено је из украјинских затвора откако је парламент у мају усвојио закон којим се неким осуђеницима дозвољава да се придруже војсци. Ту спадају осуђеници за трговину дрогом, крађу телефона и извођење оружаних напада и убистава, као и за друга тешка кривична дела“, пише лист.

Према писању медија, украјински осуђеници бориће се у јединицама формираним у потпуности од бивших затвореника, али под вођством војске.
Неименовани украјински војник, који је укључен у процес регрутације заробљеника у украјинске трупе, рекао је за „Вашингтон пост“ да нико у Украјини не верује у успех иницијативе за регрутовање бивших заробљеника у Оружане снаге. Како је рекао, брине га да ће то изазвати пометњу на фронту или чак дезертерство.
„Сви ће побећи, као Форест Гамп“, истакао је он.
Раније је Владимир Зеленски потписао нацрт закона о мобилизацији криминалаца који служе казну у затвору. Заменик министра правде Украјине Елена Висотскаја рекла је 30. маја да је око 4.000 затвореника изразило жељу да служи у Оружаним снагама Украјине.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Специјална операција у Украјини
„Њујорк тајмс“: Све мање Украјинаца жели да ратује против Русије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала