- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турска и сиријска војна делегација одржале преговоре у руској војној бази

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаРуски ловац-бомбардер Су-34 слеће у авио-базу Хмејмим у Сирији
Руски ловац-бомбардер Су-34 слеће у авио-базу Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Војне делегације Турске и Сирије су уз посредовање Русије одржале преговоре у ваздухопловној бази „Хмејмим“, наредни састанак очекује се у Багдаду, пише турски лист „Ајдинилик“, позивајући се на изворе.
Према информацијама које је лист добио од извора блиских сиријској влади, преговори између двеју земаља, који су већ неко време били замрзнути, сада су настављени.
„С тим у вези, 11. јуна у руској ваздушној бази ‘Хмејмим’, југоисточно од Латакије, одржан је састанак војних званичника турских оружаних снага и сиријске војске. На састанку се разговарало о најновијим догађајима у Идлибу и око њега“, пише лист.
Лист подсећа да су преговори вођени дан након састанка руског председника Владимира Путина и турског министра спољних послова Хакана Фидана у Москви.
„Ово је био први састанак те врсте о безбедносним питањима на тлу Сирије. Чини се да су сиријско-турски односи све ближи“, рекао је извор.
Према наводима листа, следећи састанак делегација Турске и Сирије одржаће се у ирачкој престоници Багдаду.
Први састанак министара спољних послова четири земље одржан је у Москви 10. маја 2023. године. На основу његових резултата, министри су наложили да се припреми нацрт смерница за нормализацију односа између Турске и Сирије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала