- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Украјина пред банкротом - остало јој још месец и по дана

CC0 / Pexels/John Guccione www.advergroup.com / Амерички долар
Амерички долар - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Украјини је остало још 1,5 месеци да избегне банкрот, јавља Ројтерс, позивајући се на шефа украјинског министарства финансија Сергеја Марченка.
Он је обавестио агенцију да су преговори у овој фази пропали, али ће Кијев наставити да ради на постизању споразума до августа, када истиче период суспензије. Како је истакао, реч је о украјинском дугу од 20 милијарди долара.
„Правовремено реструктурирање дуга је најважнији део подршке (за украјинску економију)“, цитира агенција министра.
Почетком јуна Марченко је у парламенту рекао да Министарство финансија Украјине наставља преговоре са власницима еврообвезница о реструктурирању дуга, надајући се делимичном отпису дуга.
Кијев није успео да се договори са власницима 20 одсто обвезница о реструктурирању дуга у вредности од 20 милијарди долара, наглашава агенција.
У међувремену, у мају је Волстрит џурнал, позивајући се на изворе, известио да група страних инвестиционих компанија, која поседује петину украјинских еврообвезница у вредности од 20 милијарди долара, планира да натера Кијев да плати камату на дуг већ следеће године у замену за отпис значајног дела неизмиреног дуга. Ако се договор не закључи, Украјина би могла да банкротира, сматрају аналитичари Волстрит џурнала.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала