- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Златни брк за „џелата“ Србије – и Степијева оцена „фаворита“

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Џуд Белингем, млади фудбалер Енглеске, заслужио је признање Златни брк, у избору легендарног „бркајлије“ и сада већ сталног сарадника Спутњик спорта, Драгослава Степановића Степија.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Србија - Енглеска - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
ЕУРО 2024
Једини који не сме да погреши је погрешио /фото, видео/
Чекао је Степи, као и цела Србија, прву утакмицу Орлова на такмичењу, ривал је била Енглеска, један од прокламованих фаворита за титулу.
Надао се он, надали смо се и ми да ће трећи Златни брк понети име неког од играча Србије, али нажалост није било тако.
Србија је изгубила минималним резултатом, гол је постигао Џуд Белингем, млада звезда Реал Мадрида, који је утакмицу одиграо на маестралан начин.
„Белингем је одлучио утакмицу. Технички и тактички је на беспрекорном нивоу, још је и голгетер као везни играч. Он води Енглеску, а против Србије је показао и зашто је са тако мало година постао стуб игре у Реалу“, наводи Степи.
Белингем ће тек крајем јуна прославити 24. рођендан, али је већ један од најбољих играча света што је и потврдио на клупском нивоу јер је у првој сезони Реал Мадриду преузео улогу прве виолине славног клуба.
„Све што је радио тамо је пренео и у игру репрезентације“, додаје Степи.
Ипак, легендарни тренер има и опаску на рачун Енглеза које је Србија могла да изненади, да је имала мало више знања, стрпљења и идеје у игри.
„Енглези против нас нису показали да би могли да освоје титулу првака Европе“, закључио је Степи.
За Србију још ништа није готово, у четвртак јој следи дуел са Словенијом што је прилика да се неко од Орлова истакне и заслужи Златни брк.
Пуцњава на Универзитету Хајделберг у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
ЕУРО 2024
Немачка полиција потврдила да је привела навијаче Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала