- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов испао – Синер преокренуо, Алкарас убедљив

© AP Photo / Michel EulerАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, поражен је на старту турнира у Халеу од Американца Маркуса Ђирона резултатом 6:4, 7:6.
Иако је деловало да је после освојене титуле у Мадриду Андреј Рубљов значајно побољшао форму, руски тенисер поново је почео да ниже поразе и сада му поново треба хитно буђење.
После пораза у трећм колу Рима и Ролан Гароса, шести рекет света започео је сезону на трави у Халеу, али не онако како је желео.
Ђирон је успео да икористи трећу брејк лопту, а Андреј је потом већ у наредном гему имао прилику да му узврати, међутим није је искористио.
После тога Американац је без већих проблема освојио први сет.
У другом је руски тенисер брејк допустио већ у првом гему, а Американац је нове две шансе имао и у петом гему. Када је деловало да више нема наде Рубљов је успео да врати брејк.
Таман када је замирисало на потенцијални преокрет Ђирон је у тај-брејку сломио Рубљова и обезбедио пласман у друго коло.
Осим пораза Андреју су проблем и бодови јер је прошле године у Халеу стигао до финала па је тако требало да брани 300 бодова.
Јаник Синер је надиграо Талона Грикспора у Халеу са 6:7, 6:3, 6:2. Могао је Италијан лако да испадне са турнира, али је успео да преокрене. Синер ће осмини-финала играти против Мађара Марожана.
Много убедљивији био је Карлос Алкарас који је савладао Серундула са 6:1, 7:5 у Лондону. Њега ће у осмини-финала чекати победник дуела Навоне - Дрејпер.
 Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
ЕУРО 2024
Србија без Костића у наставку Европског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала