- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан остао без капитена Пантера

© Sputnik / Лола ЂорђевићКевин Пантер
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Кевин Пантер, више није играч Партизана, потврдили су црно-бели.
„Један је Кевин капитен. Након три незаборавне сезоне, Кевин Пантер овог лета одлази из Партизана. Доскорашњи капитен црно-белих и клуб, постигли договор на основу којег ће им се путеви разићи. Један од највољенијих играча Партизана у последње три године остаће заувек део црно-беле породице! "Кеп", где год да будеш у наставку каријере, твој ће дом увек бити у црно-белом Београду!“, написали су црно-бели на друштвеним мрежама.
У сезони Евролиге 2023-24, Пантер је просечно уписивао 15,0 поена (53,1% 2ФГ, 35,0% 3ФГ), 2,6 скокова, 2,6 асистенција и 1,1 украдене лопте за 29 минута по утакмици, док је по укупном броју поена у претходне две евролигашке сезоне на седмом месту.
Овај 30-годишњак је прошлог лета био близу потписа уговора са Барселоном, али је у последњем тренутку одлучио да остане у Партизану.
Црно-бели дрес Американац који има и српско држављанство обукао је 2021. године. Био је тек други страни играч у историји Партизана који је обављао улогу капитена.
Очекује се да ускоро стигне и званична потврда да је Пантер нови играч Барселоне, јер је растанак са београдским клубом само додатни знак да су ти преговори у завршној фази.
Доскорашњи капитен опростио се емотивном поруком.
„Протекле три године у Партизану су биле изазовнe, али невероватне, и кроз сјајна и тешка времена, захвалан сам за оно што је било једно од најбољих искустава у мом животу. Људима, а посебно деци/младим играчима, надам се да сам вас инспирисао и мотивисао да будете најбоља верзија себе и да увек верујете у себе. Мојим саиграчима у последње три године, све вас волим. Делили смо сјајне успомене и изградили јаке везе које ће трајати заувек. За мој тренерски штаб, од првог дана сте били само најбољи. Откако сам стигао у Београд, помогли сте ми на све могуће начине. Гробарима - најбољим навијачима на свету, хвала на невероватној подршци. Стајали сте уз нас и током успона и падова, без обзира на све. Физиотерапеутима, хвала што сте увек били ту за тим и за све којима је помоћ била потребна. Клубу Партизана хвала што је ово био мој дом већ три године. Увек ћеш бити у мом срцу. Тренеру Обрадовићу, поставио си ме за капитена после прве године у Партизану. Веровао си и веровао у мене. Изузетно сам захвалан на нашем односу и на теби“
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
СПОРТ
Званично: Звезда и Партизан поново заједно у Евролиги
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала