- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пажња целог света усмерена на Северну Кореју – стиже Путин /видео/

© Sputnik / Мария Фролова / Уђи у базу фотографијаЦентрални трг Ким Ил Сунга у Пјонгјангу
Централни трг Ким Ил Сунга у Пјонгјангу - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Пажња међународне заједнице усмерена је на Северну Кореју, где ће се одржати састанак председника Северне Кореје Ким Џонг Уна и руског председника Владимира Путина, пише лист Минџу Чосон, званични лист владе Северне Кореје.
„Сада се на међународној арени, као никада, појачавају агресивне војне интриге и принуда империјалиста, док пријатељство између Русије и Северне Кореје јача изузетном брзином. У овим условима, лични састанак лидера две земље, које су не само добри суседи, већ се и раме уз раме боре у истим рововима зарад великог заједничког циља, има огромне последице за развој билатералних односа и међународну политичку ситуацију“, наводи се у чланку.
„Због тога је пажња целог света сада усмерена на Северну Кореју“, наводи се у тексту.
„Независне снаге морају да се уједине и активно боре за остварење сопствених племенитих идеала, ако желе да постигну стабилност и мир на планети, да се обезбеди независан развој земаља и прекину принуду и тиранију од стране Сједињених Држава и Запада“, позива Минџу Чосон.
Путин данас стиже у посету Северној Кореји, саопштила је прес служба Кремља. Помоћник руског председника за међународне послове Јуриј Ушаков рекао је новинарима да би током посете шефа државе Пјонгјангу могао да буде потписан споразум о свеобухватном стратешком партнерству између Руске Федерације и Северне Кореје. Он је појаснио да је потреба за закључивањем таквог споразума, промене у свету, документ неће бити усмерен против других земаља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала