- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија направила нишански систем за гађање дронова и беспилотних чамаца /видео/

© Sputnik / RIA Novosti / Уђи у базу фотографијаРуски војник
Руски војник - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Нови термовизијски нишански систем ЛПК-101 „кречет" омогућиће борбу не само против беспилотних чамаца на мору, већ и гађање великих јуришних дронова типа „Баба Јага", изјавио је за Спутњик генерални директор компаније „Лабораторија ППШ" Денис Осломенко.
Овај нишански систем је првобитно прављен за Црноморску флоту у циљу борбе против копнених снага ради уништавања непријатељских дронова. Карактеристика нишанског система омогућава јасно разликовање топлотног знака дрона на небу и извођење нишанске ватре чак и у покрету.
Систем је тестиран како на копну, тако и на мору. На земљи је био постављен на тешки митраљез „корд" на оклопно возило „тигар", а овај систем је такође тестиран на постољима за митраљез која се уграђују на бродове и чамце.
Тестирања на мору прошла су у условима сличним борбеним. Гађање по плутајућим метама извршено је у покрету и по мраку.
Према речима Осломенка, разлика је значајна.
„Много је погодније, мислим да ће у покрету бити 100 одсто згодније. Неће бити потребе пуцати из митраљеза, јер у сваком случају на возилу, у покрету, било чамцу или аутомобилу, није могуће могуће нормално извести нишанску ватру. Много је згодније са дисплејем“, оценио је Осломенко.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала