- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шолц дао народу Немачке обећање у вези са Украјином

© POOL / Уђи у базу фотографијаНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да се Влада Немачке неће уплитати у било какве авантуре у вези са украјинским сукобом и да ће наставити да води разумну политику.

„Још једном могу да вам потврдим: сви могу рачунати на то да ће трезвеност и даље бити одлика политике коју води Влада на челу са мном. Тако ће бити и убудуће. Сви који су с правом забринути због овако озбиљних сукоба могу бити сигурни да не треба да се плаше било каквих авантура немачке политике“, рекао је Шолц на конференцији за новинаре након састанка са лидерима савезних држава источне Немачке.

Он је истакао да Влада намерава да обавља своје задатке тако да безбедност Европе буде гарантована, да „Украјина буде у стању да заштити своју независност, али да се такође не изгуби из вида перспектива скоре обнове безбедности и јединства у Европи“.
Шолц је као пример навео недавну конференцију у Швајцарској која је, по његовим речима, „мали први корак“ у том правцу.
У Швајцарској је одржана конференција о Украјини на којој је учествовала 91 држава и 55 шефова држава, као и осам организација, укључујући ЕУ, Савет Европе и УН. Конференцији нису присуствовали амерички председник Џо Бајден, као ни кинески председник Си Ђинпинг и бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва. Швајцарска није упутила позив Русији за учешће на самиту. Кремљ је саопштио да је тражење излаза из ситуације у украјинском сукобу без учешћа Русије нелогично и узалудно.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала