- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Српска спремна да разговара са свима, али не прихвата наметања

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у седишту владе РС са помоћником генералног секретара Уједињених нација (УН) за Европу, централну Азију и Америку Мирославом Јенчом и нагласио да је Република Српска спремна да разговара са свима "али не прихвата наметања".
Додик је рекао да је сарадња институција РС са УН одлична, похвалио је особље УН рекавши да "ради добар посао", и изразио уверење да ће тако бити и надаље, преноси РТРС.
Председник РС је рекао да РС не тражи навијачко понашање, него објективан приступ и дословно поштовање Дејтонског мировног споразума.
Додик је предочио Јенчи да је ситуација у БиХ озбиљно нарушена нелегалним интервенцијама Кристијана Шмита, као и резолуцијом о Сребреници која није имала подршку унутрашњих органа БиХ да се нађе на дневном реду Генералне скупштине УН-а.
Рекао је да су бошњачке структуре срушиле Устав БиХ, делујући једнострано, чиме је ситуација из које се не види излаз додатно усложњена.
"(Република) Српска тражи потпуно поштовање Дејтона, затварање канцеларије ОХР-а и да се БиХ препусти евопским процесима", поручио је Додик током разговора са Јенчом.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала