- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

И деда и прадеда нацисти: Медији откривају истину о породици вицеканцелара Немачке

© AP Photo / Kay NietfeldМинистр экономики Германии Роберт Хабек
Министр экономики Германии Роберт Хабек - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Деда и прадеда немачког вицеканцелара и министра економије Роберта Хабека служили су као официри у нацистичкој Немачкој – његов деда је био оберштурмфирер нацистичких јуришних одреда, а прадеда – осуђени ратни злочинац, официр СС из најближег окружења нацистичког министра пропаганде Јозефа Гебелса, пише немачки лист „Бунте“.
„Деда Роберта Хабека, Курт Гранцов (1912-1952) био је оберштурмфирер нацистичких јуришних одреда у Трећем рајху. Његов прадеда Валтер Гранцов (1887-1952) био је део најужег круга руководства терористичког режима и био је пријатељ са (нацистичким министром пропаганде) Јозефом Гебелсом. Био је бригадефирер СС и осуђен је као ратни злочинац“, пише лист.
Раније је лист писао да је деда министарке спољних послова Немачке Аналене Бербок, Валдемар Бербок, имао чин официра Вермахта током Другог светског рата, пошто је био инжењер ПВО. Како се наводи, Бербок је читао Хитлерову књигу „Мајн кампф“ и био је „у потпуности на страни национал-социјализма“.
Погледајте још:
Други светски рат 1939-1945. Ослобођење Југославије од нацистичких освајача. Совјетски војник, капетан гарде Сергеј Иванов са југословенском девојчицом у наручју, село Омољица. - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2024
ДРУШТВО
Важан потпис Србије уз Русију - наш народ се не стиди ни истине ни победе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала