- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нова правила за возаче електричних тротинета, казне и до 140.000 динара

© Фото : Pexels/Photo by Norma Mortenson Електрични тротинет
Електрични тротинет - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Возачи лаких електричних возила, односно тротинета, у свако доба дана морају да носе рефлектујући прслук и закопчану заштитну бициклистичку кацигу, изјавио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, пуковник Владан Николић.
Николић је указао да ови возачи спадају у рањиву категорију учесника у саобраћају и да је посебан разлог за увођење прописа управо њихова безбедност.
„Осим кациге, њихова уочљивост је прописана на одговарајући начин - када се крећу коловозом укључујући бициклистичку траку, они морају, у свако доба дана, да носе рефлектујући прслук, а када се крећу бициклистичком стазом и пешачко-бициклистичком стазом, онда само у условима смањене видљивости.Тада то не мора бити цео прслук, може бити и нека рефлектујућа материја на њему“, рекао је Николић за Танјуг.
Казне за прекршаје које почине возачи лаких електричних возила могу износити и од 120.000 - 140.000 и тај највећи износ, објаснио је Николић, односи се на случајеве када се крећу на ауто-путу, а посебно када том приликом на тротинету возе и дете.
„То је најтежи прекршај, свакако као равноправни учесници у саобраћају препознато је и ако почине насилничку вожњу, узрокују саобраћајну незгоду у којој је неко повређен. Они су потпуно равноправни учесници у саобраћају, са одређеним карактеристикама и одређеним специфичностима, али сносе одговорност као и сви други учесници у саобраћају“, објаснио је Николић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала