- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ослобођен ујак оптуженог за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони, брат осуђен на затворску казну

© Sputnik / Андрей СтаростинСудски чекић
Судски чекић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Ујак оптуженог масовног убице Уроша Блажића, Горан Гавриловић, ослобођен је данас оптужбе за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а његов син Борис Гавриловић (20) проглашен кривим за ово кривично дело и првостепено осуђен на казну затвора у трајању од једне године и шест месеци.
У затворску казну Гавриловићу биће урачунато време које је провео у притвору.
Ово је првостепена пресуда Вишег суда у Крагујевцу у поступку против Горана Гавриловића и Бориса Гавриловића из села Вињишта код Крагујевца, ујака и брата од ујака Уроша Блажића, окривљеног за убиство девет и рањавање 12 особа, у ноћи између 4. и 5. маја прошле године, које је починио у селима Дубона и Мало Орашје.
На првостепену пресуду право жалбе Апелационом суду у Крагујевцу, у року од 15 дана, имају и Више тужилаштво и одбрана оптужених, а након изрицања пресуде адвокат Гавриловића, Бранко Матовић, најавио је подношење жалбе на пресуду Борису Гарвиловићу, упркос томе што је, како је изјавио за Танјуг задовољан пресудом.
Ипак, намерава да тражи укидање изречене казне брату од ујака Уроша Блажића.
Након масовног убиства и рањавања мештана Дубоне и Малог Орашја, Блажић је побегао и сакрио се у једном од објеката домаћинства својих рођака Гавриловића у селу Вињиште код Крагујевца, где је и ухапшен у раним јутарњим сатима 5. маја прошле године.
Приликом претреса њиховог домаћинства, полиција је пронашла већу количину оружја, муниције и минско-експлозивних средстава.
Суђење Урошу Блажићу је из безбедносно-техничких услова премештено из Вишег суда у Смедереву у Специјални суд у Београду, а његовим рођацима из села Вињишта се због месне надлежности суди у Вишем суду у Крагујевцу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала