- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Ким разменили поклоне: Нови „аурус“ и чајни сервис за севернокорејског лидера

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаАутомобил Аурус Сенат
Аутомобил Аурус Сенат - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун разменили су поклоне. Путин је севернокорејском колеги поклонио нови „аурус“, саопштио је помоћник руског лидера Јуриј Ушаков.
Према његовим речима то је други „аурус“ поклоњен Ким Џонг Уну. Поред тога, Путин му је поклонио и веома леп сервис за чај, као и адмиралски бодеж.
Ушаков је истакао да је руски председник „такође добио лепе поклоне“. Није прецизирао о чему се ради, али је наговестио да су у питању уметничке слике са Путиновим ликом, укључујући бисте.
Претходно, фебруара ове године Путин је поклонио Ким Џонг Уну „аурус“ и севернокорејски лидер је први од шефова држава који је добио руски луксузни аутомобил на поклон.
У мају је на инаугурацији Путина представљен нови, рестилизован, модел „ауруса“.
„Аурус“ је линија луксузних аутомобила која се производи од 2013. године по налогу Министарства индустрије и трговине Руске Федерације. Пројекат подразумева развој линије аутомобила како за замену возног парка службених аутомобила државних службеника тако и за комерцијалну продају. У мају 2021. године покренута је производња Аурус Сенат у фабрици СЕЗ Алабуга у Републици Татарстан.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала