- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Забрана употребе воде са више јавних чесама на територији Београда

© Sputnik / Лола ЂорђевићЧесма Мехмед паше Соколовића на Горњем граду Београдске тврђаве
Чесма Мехмед паше Соколовића на Горњем граду Београдске тврђаве - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Центар за хигијену и хуману екологију ГЗЗЈЗ Београд донео је 23 решења о забрани испоруке воде за пиће са јавних чесама са подземном водом са територије градских општина града Београда, због здравствене неисправности узимајући у обзир физичко-хемијске или микробиолошке параметре.
Решења су донета на основу лабораторијских анализа и извештаја о испитивању за мај реализованих на основу спровођења програма контроле квалитета подземних вода на територији Београда.
Због микробиолошке неисправности одлуке се односе на јавне чесме „Миљаковачки извор“, „Кнежевачка“ и „Какањска“ у Раковици, затим „Топчидерска (Врачарска) лева“ на територији општине Савски венац, "Лисичји поток" у Гроцкој, „Змајевац“ у Чукарици, „Точкић“ у Барајеву, „Вишњица“ на територији општине Палилула, „Ловачка чесма Бели поток“ на Вождовцу, „Милошев конак“ на Савском венцу, „Манастир Рајиновац, Бегаљица“, „Пандурице Заклопача“ и „Матићева-Виногради“ на територији општине Гроцка.
Решења о забрани употребе воде за пиће због физичко-хемијске неисправности односе се јавне чесме „Сакинац“, Бели поток на Вождовцу, „Бождаревац“ у Барајеву, „Пашина чесма 2“ на Звездари и „Извор Војводинац“ у Младеновцу.
Због физичко-хемијске и микробиолошке неисправности одлуке се односе на јавне чесме „Спомен чесма-Летићева“ у Раковици, „Беле воде“ на Чукарици, „Велика чесма Бели поток“ на општини Вождовац, „Вишњичка бања“ на општини Палилула, „Соко штарк“ на Вождовцу и „Челамино брдо-Калуђерица“ у Гроцкој.
Одсек за санитарни надзор Смедерево донео је решење о забрани употребе воде за пиће на девет јавних чесама на територији града и то услед физичко хемијске неисправности воде за пиће – „Монопол“ и јавна чесма у кругу болнице.
Решења о забрани употребе воде за пиће због физичко-хемијске и микробиолошке неисправности односе на јавне чесме код ОШ „Јован Јовановић Змај“, затим јавна чесма испред пекаре, „Булине воде“, као и јавна чесма иза пекаре.
Због микробиолошке неисправности донета је одлука за забрану воде за пиће и за јавне чесме спомен „Јелен до“ код иконе и „Сегда“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала