- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јединствен „сувенир“: Какве је псе Ким Џонг Ун поклонио Путину

© Фото : KCNAДве охотничьи собаки породы пхунсан, подаренные Владимиру Путину лидером КНДР Ким Чен Ыном, КНДР
Две охотничьи собаки породы пхунсан, подаренные Владимиру Путину лидером КНДР Ким Чен Ыном, КНДР - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Ловачки пси расе пунгсан, које је лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун поклонио председнику Владимиру Путину, су веома ретки и скоро непознати ван земље у којој се узгајају, објашњавају руски кинолози.

Раса је добила име по планинама које се налазе у северном округу Пунгсан, где је први пут узгајана. Пси ове расе веома су снажни, отпорни и окретни, а традиционално се користе за лов на крупне животиње, укључујући амурског тигра.

По речима председника Руске кинолошке федерације Владимира Голубјева, практично је немогуће наићи на узгајиваче ове расе у другим земљама.
„Пси расе пунгсан се не узгајају као, на пример, свима познати немачки шпиц или лабрадор“, објашњава Голубјев, преноси РБК.
Како је додао, та раса је распрострањена само у Кореји и није познато да ли неко уопште поседује такве псе у Русији и о којем броју је реч.
Истовремено, кинолог Олга Стерњина објашњава да су руском председнику пси пунгсан поклоњени „као аутентичан сувенир који се нигде другде не може наћи“.
Како је за РТ рекао Владимир Уражевски, ветеринар и председник Савеза кинолошких организација Русије, ови пси су „национално благо и њих је готово немогуће купити у другим земљама или видети на изложбама“.
Председници Русије и Северне Кореје Владимир Путин и Ким Џонг Ун. - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
РУСИЈА
Путину уручено највише признање Северне Кореје, на поклон добио и два пса /фото/
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала