- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић као глас разума – открио каква је права природа НАТО

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Ставови председника Хрватске Зорана Милановића о томе да нема демократије у НАТО засновани су на чињеницама – он само говори оно што већина народа мисли и приказује слику коју не жели да види влада премијера Андреја Пленковића који спроводи глобалистичке налоге, каже за Спутњик професор др Митар Ковач, генерал-мајор у пензији.
Одавно Зоран Милановић покушава да буде глас разума у Хрватској, али му се то, нажалост, не враћа кроз изборне резултате, констатује Ковач.

Милановић изнео непобитне чињенице о НАТО

„Може се рећи да у Хрватској сад не постоји једноумље а да је Милановић тај човек, који заједно са неким круговима аналитичара и политичара који су мањина на јавној сцени, открива чињенице које је тешко оборити. Наравно да је НАТО генерално па и сам Столтенберг под доминантним утицајем САД и да се ниједна одлука не може донети нити спровести док не да сагласност Америка. То видимо првенствено око украјинске кризе, али и мимо те кризе то је начин рада који је од деведесетих година устаљен у НАТО. И нема те земље која је могла стати на пут Америци не би ли кориговала или преиначила своју одлуку.“
Ковач додаје да многи национални медији у Хрватској нису ни објективни ни самостални а да кад човек са Милановићеве позиције искаже ставове о глобалним безбедносним питањима који се косе са глобалистичким наративима, онда је то доказ да добар део јавности стоји иза његових ставова.
„Верујем да то у многоме утиче на објективност дела јавности у Хрватској. Знамо да има један део аналитичара који нису под глобалистичким утицајем него се руководе професионалном оријентацијом. Односно, покушавају да тумаче на прави начин чињенице везане за глобалистичке циљеве и НАТО и ЕУ, како у Европи, тако и у свету а посебно у украјинској кризи. Милановић се показао објективним и у тумачењу локалних проблема на југоистоку Европе, па и проблема везаних за БиХ, односно положаја Републике Српске и положаја Хрвата у саставу Федерације БиХ“, подсећа генерал.

НАТО у Бајденовој кампањи

Ковач се слаже и са изјавом хрватског председника да се све ради с циљем помоћи актуелном америчком председнику Бајдену да поново буде изабран, уз напомену да Бајденова администрација чини све да он не буде дискредитован губљењем рата у Украјини.
Јер народ у САД је свестан да Америка ратује у Украјини и да ће резултати тог рата утицати на ток и резултат америчких председничких избора, додаје Ковач.
„Ако већ не може Украјина и читав НАТО који стоји иза и уз Украјину да доведе до неког видљивог и опипљивог резултата који ће позитивно утицати на гласаче, онда Америка настоји, претежно преко ангажовања европских савезника да онемогући брз пораз и капитулацију Украјине. Макар да се то одгоди до завршетка избора“, закључио је Ковач.

Упозорење Милановића

Милановић је у интервјуу за ХРТ рекао да генерални секретар НАТО не одлучује ни о чему, већ ради оно што Пентагон каже.
„Пентагон и Американци су наши протектори. Нема ту никакве демократије“, рекао је хрватски председник. Он је такође поновио да је против испорука оружја Украјини које организује НАТО.
„НАТО директно, логистички, шпедитерски организује испоруке за рат у Украјини. Против сам тога, док сам увек био и увек ћу бити за испоруку хуманитарне помоћи“, рекао је Милановић. Он је истакао да сада постаје потпуно јасно да се рат на овакав начин не може добити.
„Рат се не може никако добити без нуклеарне ескалације“, упозорио је Милановић.
Погледајте и:
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
РЕГИОН
Милановић: Хрватска на противуставан начин била коспонзор резолуције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала