- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Пикси после Словеније: Заслужили смо гол, помешана су осећања, Срби не умиру тако лако

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Провукла се репрезентација Србије против Словеније кроз иглене уши (1:1), а селектор нашег тима Драган Стојковић Пикси после дуела Европског првенства истакао је да његова екипа није заслужила да изгуби.
Истакао је и да је његова екипа била офанзивнија и да је створила много шанси.

„Помешана су осећања. Када дођете до гола у последњем ударцу онда сигурно да вам то донесе радост, мислим да смо и заслужили. Нисмо заслужили да изгубимо. Успели смо да креирамо шансе, невероватно је да лопта није хтела у гол, али то је фудбал. Честитам играчима на карактеру и да су веровали, да никада није крај док није крај. Заслужен је гол. Мислим да је Јовић постигао је ли тако? Драго ми је због њега“, рекао је Пикси после дуела.

Потом је додао:
„Нисмо били изненађени. Словенци су били дисциплиновани. Сви се боре за свој грб и земљу, покушавали су дугим лоптама, одбрана је била на високом нивоу. Концентрација је била на максималном нивоу, велика битка. Пружили смо све што смо могли у овом моменту. Они су спремна екипа, а ми смо створили јако велики број шанси. Ако гледамо бројеве, упутили смо више удараца, око 14-15, што је много. Наша опредељеност је била да дамо гол и да играмо офанзиван фудбал“.
Шта треба поправити против Данске?
„Лоша је била реализација. Играчи желе да постигну гол. Није лако, али ми се не предајемо и верујемо до краја. У трећој утакмици ћемо писати судбину. Биће ми или они, нема изненађења, знамо како играмо. Нису непобедиви. Али су изузетно снажни и организовани. Да извучемо поуке и дамо све од себе“, додао је Стојковић.
На конференцији за медије је додао:
„Срби не умиру тако лако. Не предајемо се нити ћемо се предавати, верујемо до краја и резултат је дошао као награда за веровање, изјавио је данас селектор Србије Драган Стојковић на конференцији за медије у Минхену после меча са Словенијом.
Србија ће против Данске играти 25. јуна од 21 час.
Ту ће Орлови решавати своју судбину на Европском првенству.
Овације Луки Јовићу - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
Ори се Минхеном – овације навијача Луки Јовићу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала