- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Селектор Словеније пред сусрет са Орловима: Србија одличан противник – чека нас тежак посао

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDМатјаж Кек
Матјаж Кек - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Фудбалери Србије и Словеније од 15 часова играју други меч групне фазе Европског првенства, а Матјаж Кек, селектор репрезентације Словеније, свестан је да његов тим чека тежак посао.
На конференцији за медије пред утакмицу са Србијом Матјаж Кек истакао је да његовом тиму против Орлова треба максимална агесивност свих 90 минута.
„Знам да 11 фудбалера које будем одабрао неће бити довољно. Потребна нам је клупа, због агресивности и високог темпа какав се очекује, а пробаћемо да га задржимо свих 90 минута“, рекао је Кек.
Очекује селектор Словеније велики ривалитет, али и сјајну атмосферу.
„Разумем велики ривалитет, јасно ми је шта значе бодови обема екипама, али сам сигуран у сјајну атмосферу. Морала би да буде таква, иако није увек случај. Ипак долазимо са простора бивше Југославије, што појачава ривалитет, међутим, важно је да напоменем да је Србија одличан противник и да ћемо имати тежак посао. Битно је да поштујемо противника, али и себе“, додао је селектор наредног ривала Србије.
Орлови су оставили добар утисак против Енглеза и због тога Кек зна да његова екипа мора да буде опрезна.
„Живимо у времену кад је тешко било шта сакрити. Стално смо под рефлекторима, сваки детаљ је доступан и може да се сазна. Видело смо Србију против Енглеске и делује да је заслужила више. Биће сигурно добра утакмица, а славиће онај ко буде храбрији и уверенији. Пробаћемо то да урадимо на наш начин, знамо у чему смо добри, исто као што смо упознати са квалитетима српског тима. На крају крајева, погледајте ФИФА пласман, то говори само за себе. Словенија није, нити је била фаворит ове групе", истакао је Кек.
Прокоментарисао је селектор Словеније и изјаву Драгана Стојковића Пиксија, селектора Србије, који је истакао да верује у победу.
„Није то преамбициозно. Селектори такве ствари морају и да кажу. Ми Пиксија стварно поштујемо, али исто размишљамо. Свесни смо снаге српског тима, али желимо да покажемо да смо заслужено у Немачкој. Надам се да ће моја екипа расти из минута у минут“, закључио је Кек.
У меч другог кола Словенија улази са једним бодом освојеним у ремију са Данском, док Србија још увек нема бодове.
Албанија Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
ФСС тражи казну због скандалозних повика Албанаца и Хрвата „Убиј Србина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала