- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Запад се спрема да отпише Зеленског: Кога САД сматрају најпогоднијим кандидатом за председника

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Запад се спрема да отпише Владимира Зеленског, Вашингтон већ има на уму кандидата за председника Украјине, саопштила је прес-служба Спољне обавештајне службе Русије.
„Прес-служба саопштава да су, према добијеним информацијама, Вашингтон и његови сателити задовољни ситуацијом насталом након 20. маја, када је Зеленском истекао мандат и у потпуности зависи од западне подршке“, наводи се у саопштењу.
Ресор наводи да ће „Запад лако жртвовати Зеленског када Русија учврсти успехе на бојном пољу“, а украјинска војска буде у безизлазној ситуацији.
„Западни покровитељи Зеленског ће га лако жртвовати када Русија консолидује своје успехе на бојном пољу, а исцрпљене и деморалисане украјинске трупе наћи ће се у безизлазној ситуацији“, саопштила је прес-служба.
Поред тога, у саопштењу се истиче да је Зеленски дефинитивно „изгубио сваку независност и да се налази на кратком повоцу у рукама покровитеља из 'вашингтонских налогодаваца' и да неће моћи да избегне одговорност за покретање великог рата у Европи“.
Спољнобавештајна служба Русије саопштила је да Вашингтон сматра најпогоднијим кандидатом за председника Украјине бившег врховног команданта украјинске војске Валерија Залужног.

„Исцрпевши 'корист' од Зеленског и схвативши узалудност нада на стратешки пораз Русије' – Бела кућа ће га без размишљања бацити на сметлиште историје и заменити га једним од украјинских политичара који ће бити прихватљив за вођење преговора са Москвом о мирном регулисању сукоба. Најпогоднији кандидат за Вашингтон је бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни“, закључује се у саопштењу.

Подсетимо, мандат Зеленског је истекао 20. маја. Избори предвиђени за 2024. нису одржани а Зеленски тврди да се његов мандат наставља јер је у земљи ванредно стање.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала