- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

А да није случајно, рукомет?

© AFP 2023 / THOMAS KIENZLEСрбија Словенија
Србија Словенија - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије је срећним стицајем околности успела да избегне и други пораз на Европском првенству у фудбалу где је њена игра понајмање личила на фудбал.
Опрезно и без срљања, научио је селектор лекцију са Мундијала, али изгледа није још како створити игру.
Фудбалску игру.
Словенци су далеко од светске класе, али су и Данцима показали да френетична борба мора да буде адут када нема сувог квалитета, а то је осетила и Србија.
На папиру апсолутни фаворит, на терену ништа од тога, са игром која, заиста, више личи на рукомет него на фудбал. Да не кажемо ногомет.
Леви бек до централног, централни до десног, па у круг у круг око зоне противника, док два, понекад и три пивотмена играју окренута леђима.
У једном од момената са трибина стадиона у Минхену зачула се и повика на судију да одузме лопту Србији због пасивног напада?!
Било би смешно да нам селектор упорно већ годинама поручује да је поборник лепог, нападачког фудбала, да жели дриблинг, виц, нешто више, лепше, боље...
Није прошло против Енглеске, званично утакмице са најмање шутева на гол откад се та статистика прати, није ни против Словеније, са Тадићем окренутим леђима голу, Влаховићем који је стално љут на некога и нешто и Митровићем који лута од улоге до улоге, а нема ни среће.
Да ли ће против Данске? Рукометна је то сила, тако да је крајње време да се заигра фудбал!
Србија Словенија - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
Тадићева анализа: Бојажљиво смо ушли у меч – а могли смо до два или три гола
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала