- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бела кућа се огласила након Путинове изјаве о нуклеарној доктрини

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаГађање из комплекса "Смерч-2"
Гађање из комплекса Смерч-2  - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Вашингтон је отворен за разговор са Русијом о питањима нуклеарних ризика и контроле наоружања, без довођења у везу са украјинским сукобом, саопштеио је за Спутњик представник Савета за националну безбедност САД након изјаве руског председника Владимира Путина о могућности измена нуклеарне доктрине земље.
„Остајемо отворени за разговор са Русијом у вези нуклеарних ризика и контроле наоружања“, рекао је представник Савета за националну безбедност.
Како је истакао, Бела кућа никада није повезивала разговоре о том питању са сукобом у Украјини.
Такође је казао да су САД спремне да разговарају са Русијом не само о нуклеарним ризицима, него и о формату споразума који би наследио руско-амерички Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања и „више пута су изражавали Русији спремност за то“.
Истовремено, како истичу из Беле куће, предлози Вашингтона су одбијени због наставка подршке коју Америка пружа Украјини.
Претходно је председник Русије Владимир Путин рекао да би Русија могла да унесе измене у своју нуклеарну доктрину услед разговора о могућности снижавања прага за употребу нуклеарног оружја. Према његовим речима, праве се нуклеарне експлозивне направе ултра мале снаге, а у стручним круговима на Западу круже идеје да би такво оружје могло да се користи и да у томе нема ништа посебно страшно.
Раније је саопштено да САД обнављају свој нуклеарни арсенал, распоређен у пет европских земаља.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
РУСИЈА
Путин: Чега да се плашимо? Треба ићи до краја /видео/
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала