Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ после сусрета са Ђурићем: Кључно спровођење обавеза из дијалога и усклађивање са политиком ЕУ

© AP Photo / Boris GrdanoskiШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Високи представник Европске уније за спољне послове и безбедност Жозеп Борељ поручио је данас, након разговора са шефом српске дипломатије Марко Ђурићем у Аустрији, да су усклађивање са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ и спровођење обавеза из дијалога Београда и Приштине кључни за интеграцију Србије у тај блок.
Борељ је у објави на платформи Икс навео да је са Ђурићем имао добар и конструктиван састанак и захвалио Србији на "вредном доприносу" мисијама и операцијама Заједничке одбрамбене и безбедносне политике ЕУ.
Како је раније данас саопштило Министарство спољних послова Србије, Ђурић је у разговору са Борељом у Гетвајгу у Аустрији поручио да је чланство у Европској унији стратешко опредељење и приоритет спољне политике Србије.
Ђурић је током сусрета, одржаног након састанка министара спољних послова неформалне групе „Пријатељи Западног Балкана“ и партнера са Западног Балкана истакао да Србија дели европске вредности и залаже се за њих, као и да жели да допринесе миру, стабилности и просперитету Европе.
Ђурић је истакао да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином под покровитељством ЕУ, оцењујући да је у овом тренутку потребно, пре свега, осигурати безбедност српског становништва и без даљег одлагања спровести све обавезе из до сада постигнутих договора, саопштило је Министарство.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала