- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Кишињев одустаје од сарадње са Москвом – то се многима у Молдавији не свиђа

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Кишињев одбија сарадњу са Москвом и то се не свиђа великом броју становника Молдавије, знамо да у земљи постоје снаге које су заинтересоване да развијају односе не само са Европом, већ и са Русијом, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Знамо да много људи у Молдавији сматра да земља мора да се развија у свим правцима, да будући интереси земље не могу да буду повезани само са Европском унијом, као и да би требало да буду повезани и са перспективним тржиштима као што је Руска Федерација, као интеграциони процеси на простору бившег Совјетског Савеза“, прокоментарисао је Песков указ председника Молдавије Маје Санду о почетку преговора о приступању у ЕУ.
Он је констатовао да из неког разлога молдавско руководство а приори искључује сада тај правац са дневног реда.
„Видимо да се великом делу становништва Молдавије не свиђа овај тренд, али то су унутрашње ствари Молдавије, ми их помно пратимо“, објаснио је он.
Портпарол руског председника је такође подсетио да ЕУ „има проблеме са разумевањем потенцијала Уније за проширење”.
„Неки европски политичари сматрају да би повећање броја учесника могло негативно да утиче на перспективу ЕУ. Стога, овај процес није брз, то је суверена ствар сваке државе, укључујући и Молдавију“, закључио је Песков.
Претходно је председник Молдавије Маја Санду саопштила да је потписала указ о почетку преговора за улазак земље у Европску унију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала