- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Русија тражи од Црне Горе: Објасните зашто сте ухапсили руског држављанина на захтев Америке

© Фото : Youtube/Crna GoraЦрногорска полиција - хапшење - илустрација
Црногорска полиција - хапшење - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Црногорске власти су на захтев Вашингтона ухапсиле руског грађанина кога САД терете за наводно мешање у америчке изборе, рекао је за Спутњик заменик шефа Међународног комитета за људска права Иван Мељњиков.
„Власти Црне Горе још увек нису дали никакву информацију због чега је он ухапшен. Црногорски медији су објавили саопштење министра правде који је рекао да је реч о хапшењу `опасног руског криминалца` којег је тражио ФБИ због мешања у изборе у САД“, рекао је Мељников.
Он је додао да је упутио званично писмо омбудсману за људска права Црне Горе Синиши Бјековићу у коме је навео да у складу са конзуларном конвенцијом, приликом хапшења било ког страног држављанина, потребно је обавестити конзулат у периоду од једног до три дана од тренутка хапшења, међутим, ни руски конзулат ни амбасада није добила никакво обавештење.
„Молим вас да на основу овог обраћања обавестите амбасаду или конзулат о разлозима хапшења, где се он налази и да саопштите какву је оптужницу Америка подигла против њега, као и да омогућите приступ руским дипломатама како би били у могућности да се побрину за његова права“, написао је Мељников у писму.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала