Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић разговарао са Макроном: Замолио сам га да стане уз Србију

© Фото : Снимак са екрана/Инстаграм/будућностсрбијеавПредседник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са председником Републике Француске Емануелом Макроном
Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са председником Републике Француске Емануелом Макроном - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са француским председником Емануелом Макроном, и замолио га да стане уз Србију на њеном тешком путу ка очувању мира и стабилности, упркос свим недаћама са којима се на том путу сусреће.
Вучић је на друштвеним мрежама објавио да је у разговору нагласио важност континуитета у решавању питања од значаја за Србију, поготово у погледу Косова и Метохије и услова у којима живи обесправљена српска заједница.
„Поновио сам да ово питање и даље треба да заузима високо место на агенди ЕУ, уз снажан дипломатски ангажман у циљу коначне реализације Бриселског споразума и формирања Заједнице српских општина, као основе за изградњу одрживог мира и гаранције безбедности за српски народ“, навео је Вучић.
Како је додао, у разговору је истакао да залагање за дијалог остаје темељ политике Србије у регионалним односима и најважнији чинилац у решавању тешких питања која су пред свима нама.
„Зато сам замолио председника Макрона да стане уз Србију на њеном тешком путу ка очувању мира и стабилности, упркос свим недаћама са којима се на том путу сусреће“, написао је Вучић.
Вучић је навео да је са Макроном разговарао о горућим питањима у региону, актуелним политичким променама у европским и глобалним оквирима и о могућем утицају на Србију и њено место у датом контексту, као и о потреби за стратешком сарадњом у обликовању будуће путање нашег континента и света у целини, као и у решавању хитних питања у погледу регионалне безбедности и економске стабилности.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала