Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са генералом НАТО: Разговори о безбедносној ситуацији у земљи и региону, посебно на КиМ

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆПредседник Србије Александар Вучић разговарао и генерал Ваздухопловне команде НАТО и командант ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци генерал Џејмс Б. Хекер
Председник Србије Александар Вучић разговарао и генерал Ваздухопловне команде НАТО и командант ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци генерал Џејмс Б. Хекер - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је са генералом Ваздухопловне команде НАТО и командантом ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци генералом Џејмсом Б. Хекером о безбедносној ситуацији у земљи и региону, посебно на Косову и Метохији.
Вучић је на друштвеним мрежама објавио да је су на састанку размотрили и свеобухватне аспекте партнерске сарадње коју Србија има са Алијансом.
„Поновио сам захвалност снагама Кфора које су гарант мира и безбедности нашег народа на КиМ и изразио задовољство изграђеним међусобним поверењем и добром сарадњом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије“, истакао је Вучић.
Било је речи и о јачању билатералне сарадње Србије и САД у области одбране, која, како је навео председник Србије, доприноси како јачању наших одбрамбених капацитета, очувању мира и стабилности, тако и унапређењу свеукупних билатералних односа две државе.

„Србија поуздан партнер у очувању стабилности и безбедности у региону“

Са генералом Џејмсом Хекером састао се и министар одбране Србије Братислав Гашић са којим је разговарао о регионалној безбедности и сарадњи Војске Србије и Оружаних снага САД.
Министар одбране пренео је да је Србија поуздан партнер у очувању стабилности и безбедности у региону и додао да је опредељена да са САД настави да унапређује достигнути степен сарадње у свим областима од заједничког интереса с циљем јачања способности и интероперабилности Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.
Хекер је истакао је да постоји простор за унапређење сарадње између Војске Србије и Оружаних снага САД и да, осим развијене билатералне сарадње наше две земље, битан аспект представља подршка у мултинационалним мировним операцијама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала