- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда довела Пуму – али и појачање из Гане

© Фото : ФК Црвена звездаПума Родригес
Пума Родригес - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Фудбалер из Гане Ебенезер Анан новије играч Црвене звезде, саопштио је клуб из Београда. За њим је у редове Звезде стигао и Пума Родригес.
Анан (21) игра на позицији левог бека, са Звездом потписао уговор на три сезоне, уз опцију да се сарадња настави још годину дана.
„Веома сам узбуђен и срећан што сам потписао уговор са Црвеном звездом. Драго ми је што су моје добре партије примећене и што сам успео да скренем пажњу челника Звезде. Упознат сам са Суперлигом и сматрам да је веома квалитетна, тако да се радујем томе што ћу имати прилику да наставим да играм у Србији. Сматрам да су ми главни адути брзина и техника, као и интелигенција са лоптом, али могу да напредујем у свим сегментима. Желим то и верујем у себе", истакао је Анан који је задужио дрес са бројем 73.
Фудбалер из Гане је наступао за млади тим Болоње, након чега је ишао на позајмице у Имолезе и Нови Пазар.
Одиграо је две утакмице за националну селекцију.
Родригес (26) са друге стране игра на позицији крилног нападача, са Звездом је потписао трогодишњи уговор, уз опцију да се сарадња настави још једну сезону.
„Заиста сам много срећан, због прилике која ми је указана, захвалан сам клубу на томе. Дошао сам овде са великом жељом и ентузијазмом, веома сам срећан због тога. Имао сам прилику да играм у првој лиги Португала, такође сам дебитовао и у шпанској Примери", изјавио је Родригес за клупски сајт.
Панамски фудбалер је за националну селекцију одиграо 48 утакмица и постигао шест голова, наступао је на Светском првенству у Русији 2018. године.

„Играо сам и на Светском првенству у Русији са репрезентацијом Панаме и то по први пут у историји. Много сам срећан због тога. Тип сам играча који покрива целу страну и такође имам добре карактеристике у осталим сегментима игре. Дошао сам овде са жељом да побеђујем, освајам титуле, као и да остварим велике успехе. Желим да будем шампион са Звездом", рекао је Родригес који је задужио дрес са бројем 19.

Нови фудбалер Звезде је открио како је добио надимак Пума.
„У мом граду и земљи су ме први пут тако прозвали, говорили су да сам веома брз, од тада сам познат по том надимку", додао је Родригес.
Родригес је у каријери наступао за Ћориљо, ГЕНТ, Истру, Алавес, Луго, Спортинг Хихон и Фамаликао.
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
СПОРТ
Званично: Србија иде на Олимпијске игре без некадашњег капитена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала