- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Канцеларија Европске уније оптужила Албанију за злоупотребу 33 милиона евра

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗаставе ЕУ у Бриселу
Заставе ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Канцеларија Европске уније за борбу против превара (ОЛАФ) саопштила је у петак да је у Албанији злоупотребљено око 33 милиона евра намењених помоћи проблематичним руралним заједницама у тој земљи.
Како преноси Балкан инсајт на сајту ЕУ објављено је да је "очигледно да је новац коруптивно потрошила Национална агенција за рурални развој Албаније, која је руководила пројектом".
ОЛАФ је саветовао Европску комисију да блокира још 112 милиона евра за следећу фазу помоћи руралном развоју у земљама кандидатима за чланство у ЕУ (ПАРД).
"После низа сложених истражних радњи, укључујући дигиталну форензичку претрагу докумената који се односе на примаоце ИПАРД ИИ, АРДА и других привредних субјеката, ОЛАФ је открио неколико озбиљних прекршаја у фази доделе бесповратних средстава и реализације неколико пројеката", наводи се у саопштењу.
На основу резултата истраге, ОЛАФ је препоручио Европској комисији да део финансирања Првог и Другог тендера ИПАРД ИИ апликација у износу од 33 милиона евра прогласи као незаконит.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала